Have you seen the light!!

Verlaat verslag van de Dolle Dinsdag. Dat komt ervan als je zo veel dingen op de planning hebt. Voorheen was er nooit een planning, en kwamen de plannen bij de dag. Maar de laatste paar bezoekjes aan deze mooie staat worden er dingen gepland, en zeker als je ergens kaarten voor moet reserveren is het wel net zo handig dat je er dan ook naar toe gaat. En voor vandaag stonden er zelfs 2 afspraken op de kalender. De eerste was helemaal voor mijzelf, en al relatief vroeg in de dag. Om 11 uur ga ik weer naar Mr. Nicholas, deze keer zonder Marion, voor wat nieuwe decoratie. Marion blijft thuis, gaat wat werken om de kosten van de vakantie iets te drukken. Gekheid natuurlijk ! Oké, ze gaat wat werken, maar meer omdat ze geen zin heeft een uur of 2 ½ toe te kijken en niks te doen.

Dat heeft ze al vaak genoeg gedaan, en weet onderhand wel hoe het in zijn werk gaat. Ondertussen zijn ook de laatste Walmart-online pakketjes binnen. De 1, original barnstar, lag gisteren op de stoep voor de deur (ze doen hier niet zo aan persoonlijk afleveren) en de andere konden we weer oppikken bij de grote oranje toren in de winkel. Als ik uit mijn lijden verlost ben is het al ruim na lunchtijd, dus pik ik onderweg een paar Quesadilla’s mee, en staat thuis de koffie klaar. Na deze late lunch gaan we direct weer op pad, naar fase 2 van de Dolle Dinsdag. Op he plan staat een bezoek aan Tropicana Field in St. Petersburg. Normaal stadion van de honkballers van Tampa Bay Rays, maar dezer dagen, tot 29 December, het toneel van Enchant Christmas, een doolhof van miljoenen lichtjes en lichtsculpturen, met daarbij uiteraard een kerstmarkt en de kans om de kerstman te ontmoeten.

De komplete fotoserie staat (of komt te staan) op de pagina Enchant Christmas in het menu bovenaan deze pagina. Maar we zijn er nog niet, we moeten eerst door de hel die Tampa heet. Ondanks alle wegverbeteringen, die de afgelopen jaren voor een totale chaos zorgden in Downtown Tampa, is het op dit moment nog steeds een bezoeking om erdoor te komen. Alleen is de chaos nu wat meer gereguleerd. We zijn er zo, in Tampa, maar het laatste stukje, langs het vliegveld en de brug over naar St. Pete’s kosten net zo veel tijd als de eerste 80 mijl. Gelukkig zijn we redelijk vroeg weg gegaan en hebben nog tijd om een hapje te doen. Pannekoeken van de Cracker Barrel, altijd goed, en Marion is ook zeer content met de gesuikerde ham. 4 mijl verderop ligt het stadion en onze inkomtijd (moest je opgeven bij aankoop kaartjes) is pas over anderhalf uur, en laat dat nou net zo ongeveer de tijd zijn om op de parkeerplaats te komen ☹ Als de Dodge eindelijk een plekje heeft gevonden is het 10 voor 8 en mogen we zo doorlopen het stadion in. Ik vraag me af hoe dat gaat als er 40.000 man in 1 keer op komt dagen voor een honkbalwedstrijd. Maar we zijn binnen.

Marion is gelijk helemaal kerstig en het moet gezegd, het ziet er allemaal geweldig uit. Dat kun je wel aan de Amerikanen overlaten. Buiten de miljoenen lichtjes is er ook nog een echte ijsbaan waar veel gebruikt van gemaakt wordt. Niet door ons, wij zij meer van de zon. Ook Santa zal ons niet ontmoeten. Ten eerste omdat Sinterklaas nog niet terug naar Spanje is, ten tweede omdat er een wachtrij van een half uur is, en ten derde, waarom wel? We dwalen wat door het doolhof, dartelen wat over de kerstmarkt, waar Marion een vliegend varken, “when pigs learn how to fly” ofwel Sint Juttemis, voor in de kerstboom koopt en gaan weer richting uitgang. De terugweg gaat razendsnel, maar de avond is dat ook gegaan.

Thuis nemen we toch nog maar een bakkie leut, ondanks het late uur, want het is weer bepaald frisjes vanavond, en van koffie wordt je warm. En ik neem voor de zekerheid nog maar een borrel 😉

Een gedachte over “Have you seen the light!!

  1. Oh…dat is wel errug leuk…al die lichtjes in Tropicana Field. Vorig jaar nog geweest met een wedstrijd. Eens kijken of we dat dit jaar nog in ons programma kunnen persen ergens. Van de andere kant: als je nu al een half uur moet wachten bij de schaatsbaan dan ben ik bang dat die ijzers niet het vet uithoeven in de kerstvakantie. En ja…dat rijden door Tampa…drama. Maar gelukkig komen we van John’s Pass, dus dat is maar een mijl of 10.
    Wat leuk trouwens om jullie blog te volgen, zo vlak voor onze reis naar Florida. En veel overeenkomsten te zien met ons programma. Nog meer voorpret! Joepie!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s